Ikebana International

Chapter # 215 The Netherlands

 

We heten u van harte welkom

bij onze bijeenkomsten in seizoen 2020-2021

                   Om u aan te melden voor een van de bijeenkomsten verzoeken wij u vriendelijk een mail      te sturen aan onze President Dhr. Jean Brouwers:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tenzij anders aangegeven.

Houdt u er a.u.b. rekening mee dat we in de nabije toekomst willen overstappen op betaling als aanmelding

 

Seizoen 2019 - 2020

 

Woensdag 28 augustus 2019

In de  Hilt in Eemnes hebben wij in de ochtend de ALV/AGM. Na de lunch geeft Mevr. Noriko van der Linden een Ikenobo demonstratie en  een  Ikenobo workshop. De fotoreportage van deze bijeenkomst staat op de website onder Foto's.

Zaterdag  30 november 2019

In de Hilt in Eemnes geeft Mevr. Corrie van der Meer een  boeiende lezing en  interessante presentatie over Mingei, de Japanse Volkskunst en Arts and Crafts. Na de lunch verzorgt Dhr. Jeroen Vermaas een op de lezing geïnspireerde Ichyo workshop. De fotoreportage van deze bijeenkomst staat op de website onder Foto's.

Woensdag 15 januari 2020

De Nieuwjaarsbijeenkomst wordt gehouden in het Japanmuseum Sieboldhuis in Leiden. Wij bezoeken de tentoonstelling "Verstilde Schoonheid", waar 130 Japanse etsen van dhr. Tanaka Rijohei te zien zijn.  Een prachtige overzichtstentoonstelling met voor het eerst in Europa getoonde bruiklenen uit Japanse en Europese privécollecties. Na een feestelijke lunch in de Hortus Hotanicus, geeft Mevr. Carla Teunen, oud- hortulana van de Hortus Botanicus, ons een rondleiding over het terrein en in de kassen. De fotoreportage van deze bijeenkomst  staat op de website onder Foto's.

Zaterdag 14 maart 2020

Op deze bijeenkomst in "Huis van Eemnes", de nieuwe locatie van de Hilt, zal Mevr. Anke Verhoeven een Sogetsu workshop en  Mevr. Els van Vlimmeren een Ohara workshop verzorgen. Door het Corona virus is deze bijeenkomst afgelast.

Woensdag 13 mei 2020

Afsluiting seizoen 2019 - 2020. Door het Corona virus is deze bijeenkomst afgelast.

Seizoen 2020-2021

Woensdag 2 september 2020

In "Huis van Eemnes" wordt in de ochtend de AGM, de algemene ledenvergadering, gehouden. Mevr. Corrie van der Meer en Mevr. Jeanne Rauwenhoff zullen, na vele jaren bestuursfuncties binnen Ikebana International te hebben bekleed, vandaag afscheid nemen van hun bestuursfunctie in het huidige bestuur. Na de lunch geeft Mevr. Anne-Riet Vugts, Sogetsu Branche director, geassisteerd door Sogetsu lerares Mevr. Marion Wopereis een Sogetsu demonstratie en een inspirerende Sogetsu workshop. De fotoreportage van deze bijeenkomst staat op de website onder Foto's.

Zaterdag 21 november 2020

Deze bijeenkomst komt helaas te vervallen door de maatregelen t.g.v. het Corona virus. 

Zaterdag 16 januari 2021

Een aangepaste Nieuwjaarsbijeenkomst. In "Huis van Eemnes" wordt een dubbele workshop gegeven. Mevr. Anke Verhoeven zal de Sogetsu workshop en Mevr. Els van Vlimmeren de Ohara workshop verzorgen. 

Zaterdag 27 maart 2021

In "Huis van Eemnes" wordt een feestelijke bijeenkomst gehouden met een dubbele workshop. Deze dag moet nog nader uitgewerkt worden.

Woensdag 12 mei 2021

Afsluiting seizoen 2020-2021. Voor deze bijeenkomst wordt een bezoek gebracht aan Museum Voorlinden. Na de lunch zal de Japanse tuin bezocht worden van Landgoed Clingendael.